2nd baby

Saturday, November 3, 2012

Lama x update blog sejak lepas bersalin. hehe... layan mood jadi mama kpd 2 org anak yg tgh membesar ni. memang heaven! lgpn lappy kat daddy.nk update pakai tab leceh plak coz Qalysh ni asyik nk tgk barney & upin ipin je.

Ni nk start citer psl adik Qalysh. Pg 2 hari b4 bersalin g check up mcm biasa kat Klinik Kesihatan Kuchai Enterpreuneurs Park (tempat Qalysh check up dl gak). Pas2 sm gak kes mcm Qalysh, mama dh overdue 7 hari. So kk suh g hospital trus. Tp mlm tu br g hospital sbb takut g hospital nnt kena admitted kat wad trus. Sblm g hospital tu g la mkn ape yg nk mkn. Nnt dh bsalin kena pantang plak.

Mlm tu g hospital Serdang mmg kena tahan trus. Doktor bgtau kena induce jgk sbb air ketuban dh kurang. Ha!!!!!induce lg ke? Tp alhamdulillah pukul 4 pg 01 jun 2012 dh rs skt. Doktor check dh bkk 3cm. Kul 7 br dieorg bwk trn labour room. Skt dh makin menjadi2 ni. Org kat sekeliling dh panggil2 nurse sbb ms tu mmg xleh nk pk pe pn. Kul 7.45 br nurse bwk g labour room. Smpi je kat katil nurse suh baring. Pas2 die tggl je kt sorang2 kat dlm 2.mayb panggil doktor kot.

Pas2 doktor msk tgk kt dh meneran.die pn kalam kabut br nk prepair. Blh plak die ckp jgn teran dl. Aaahhh....lantakla. Org tgh skt2 ni mn nk tahan dh.Alhamdulillah proses bersalin kali ni pn senang.kejap je baby dh kuar. Daddy msk tgk mama pn ms 2 doktor dh tengah jahit kesan bsalin. Malam lps bsalin 2 mama trus kuar wad. X larat nk ddk wad lelama. Fobia *penakut sbnarnye* hehehehe.



Nuur Qalysha Humayra Binti Mohd Sharil



0 comments: