Qalysh dah pandai ape ye skg?

Wednesday, July 13, 2011

Qalysh skg dah nk msk 8 bln. Qalysh dah pandai duduk sendiri, merangkak, berdiri bila pegang sofa, duduk melutut. sejak dah pandai berdiri ni memang nak merayap je keje dia. baru baringkn dh bpusing meniarap trus duduk pas2 trus nk bgn bdiri. Memang x tau duduk diam skang. Kt suh merangkak die merangkak 4/5 step je pas2 meniarap blk. Duduk,bdiri,bjln x balance lg, jatuh…..menangis. tu le kejenye. skang ni Qalysh cbuk practice bjln. rajin betul dia belatih. cepat bejalan nanti nih ^_^


bl kena tinggal sorang2 konpem Qalysh nangis sekuat hati....manja sangat. Xleh nk main sorang2. mengutip benda yang kecik2 kat lantai memang hobi dia... itu la paling dia suka pas2 msk mulut… risau mama. sentiasa kena keep-on-eye pada Qalysh.


mulut pun dah pandai juga...mama x pham maksud Qalysh... memanjang "a...aaaa! a..aaaa! " itu je la ayat yang selalu dia sebut... =) Alhamdulillah..dah makin pandai anak mama & daddy ni. Ya Allah.. rasa sangat bersyukur dengan anugerah yang diberi.Penghibur hati mama ni.


Kdg2 mama tpk sendiri melihat telatah Qalysh... inilah anak yang mama kandungkan... masih terasa lagi tangan dan kakinya bgerak2 dlm perut mama tapi skg sudah terzahir di dpn mata... Ya Allah... terasa begitu besar kekuasaan-Mu, begitu hebat ciptaan-Mu... air mata kekadang menitis.. syukur, gembira, sayu... macam2 perasaan yang bermain dlm diri ni. Anak mama dah makin mbesar... Ya Allah kau jadikan anakku Qalysh seorang anak yang soleh, baik, sihat dan bijak... amin2 ya rabbal alamin.




















2 comments:

kpah k-poh said...

jom klik sini...http://effa-k-poh.blogspot.com/2011/07/menjejak-follower-mamaqalysh.html#links

ajumohit said...

comelnya qalysh ni, putih melepak lak tu, menjejak dari blog kpah k-poh...salam perkenalan...


Kenapa org besar pakai pempes kecik, tapi...