Shaklee

Monday, July 1, 2013


Assalamualaikum..

Pernah dengar ttg produk shaklee? Mmg pernah dengar ttg produk ni, tp x tahu ttg kehebatan produk ni sehinggalah mama mencubanya (dgn cara yg btl) sbb dl bl trial pack je & esp tp x mkn secara konsisten pn. 2 yg x nmpk hasilnya. So lps bsalinkn Mayra mama try cr info2 kat Mr.Google psl produk utk bykkn susu sbb Qalysh pn still susu bdn lg. Skg ni dh trip ke-2 la mama amik supplement ni. Kenapa dgn Shaklee? Ehehe… mama nk citer ttg Shaklee skit dlm entry kali ini…

Utk pengetahuan semua, SHAKLEE merupakan syarikat No. 1 dlm pembuatan Vitamin & Makanan Tambahan yg dirumus utk Kesihatan. Keistimewaan Shaklee ni :-

~ Sentiasa Selamat (d makan dgn cara yg betul).
~ Sentiasa berkesan (d makan & d amalkan dgn konsisten & sabar).
~ Sentiasa Mesra Alam & yg penting ianya HALAL (telah disahkan oleh JAKIM) serta ianya juga diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. :)






Kalau wanita, sangatlah penting utk amalkan vitamin Shaklee ni.. wanita yg dah kahwin, lagi digalakkan.. wanita yg belum kahwin pun digalakkan amalkan makanan tambahan ni..

Kalau sedang hamil @ merancang utk hamil, vitamin Shaklee sesuai diamalkan.. paling best, bila vitamin utk wanita hamil boleh dimakan sehingga dlm pantang nanti.. jimatkn?

Kalau lelaki, pengambilan vitamin yg konsisten dpt meningkatkan kesihatan d tahap yg lebih optimum.. lelaki yg dah berkahwin @ belum berkahwin perlu amalkan pemakanan tambahan bagi memastikan mereka kekal cergas!

Kalau ada anak @ anak buah, mereka juga memerlukan vitamin utk membesar dgn sihat & bijak.. masalah anak sukar makan? mcm Qalysh & Mayra ni.....jangan biarkan masalah berlanjutan, atasinya segera!! Jap g mama citer vitamin utk anak2 mama ni k

Kalau seorang pelajar, sila pastikan vitamin utk minda & kecerdasan otak diamalkan bagi memastikan anda dpt fokus dlm pelajaran.. vitamin mampu membantu anda utk kekal cergas & cerdas!

Kalau berumur 40 tahun & ke atas, pastikan mendapat vitamin yg secukupnya bagi membantu utk lebih mudah melakukan aktiviti fizikal.. kurang pengambilan makanan tambahan akan membuatkan mudah letih, sakit2 badan, masalah kesihatan & penglihatan turut akan terganggu.....!!!(Tok Ayah dgn Tok Umi pn makan vitamin shaklee ni)

"saya sihat... jadi perlu ke saya makan vitamin?"
"saya kurus.. jadi perlu ke saya makan vitamin?"
"saya x pregnant.. jadi nak buat apa saya makan vitamin?"
"saya muda lagi.. jadi perlu ke saya makan vitamin?"

Jawapannya, PERLU! Krn vitamin adalah pemakanan tambahan yg dpt menambah apa yg kurang dlm badan kita & menyingkirkan apa yg berlebih dlm badan kita. Nmpk sihat d luar, x bermakna kita sihat d dlm.. nampak kurus tapi x semestinya kita sihat.. ingat, kesihatan x mampu dijual beli.. anda perlu menghargai kesihatan anda!! Wah dh mcm pengedar shaklee plak. Mama cm pengguna Shaklee je utk diri sendiri & keluarga. 



Set slimming breastfeeding utk mama.

Vitamin ni berasaskan konsep 3B = Bakar, Buang dan Bina & dlm masa yg sama x menggangu penyusuan utk anak. Malah, ia turut bertindak utk bykkn susu (milk booster).

(1) LECITHIN/OMEGA GUARD (bakar) - utk membakar lemak & kolesterol. Juga dicadangkan kpd ibu menyusu yg kerap mengalami masalah duktus tersumbat (clogged duct) yg berulang2.

(2) ALFALFA (buang) - sumber serat utk menyerap pecahan lemak & kolesterol tadi diangkut keluar dari badan. Melawaskan sistem penghadaman & terkenal sebagai penggalak susu sejak dari zaman dahulu lg. 

(3) ESP Soy Protein Isolate Powder (bina) - sumber protein utk memelihara otot dlm proses penurunan berat badan. Protein ni juga terkenal sebagai penggalak susu, selain dari memberi si ibu rasa kenyang lebih lama & berpanjangan.

5 TIPS BUAT IBU MENYUSU:

(1) Jangan skip waktu makan utama (main meal) 3 kali sehari, terutamanya sarapan pagi.
(2) Ambil healthy snack (snek sihat) di antara waktu makan utama.
(3) Banyakkan pengambilan air kosong di antara waktu makan, terutama apabila ada terasa sedikit lapar. Pengambilan segelas air kosong 30 minit sebelum makan juga membantu agar x makan terlalu banyak.
(4) Lakukan senaman ringan setiap hari / seminggu sekali / berkala. "window shopping leh kn daddy!!!!".
(5) Kerapkan penyusuan / mengepam susu utk menggalakkan penghasilan susu ibu dgn lebih banyak, di samping membakar 200-500 kalori sehari.



Utk persediaan bulan puasa ni.

Mama risau bl puasa ni takut susu drop. Risau ada ke susu waktu puasa nanti? Risau Mayra x puas menyusu. Mama kan puasa..jadi mana ada susu? (mama ni sk fikir bkn2 sbnrnya) tp in sha Allah....It's all about mindsetting sbnrnya...Bila kita dari awal dok fikir yg susu akan terganggu bila kita menyusu, memang itu lah yg kita dapat. Tp bila kita fikir yg kita mampu susukan anak walaupun berpuasa, definitely kita mampu. Senang jekan...A very simple mindsetting theory....Alhamdulillah ditemukan dgn Mighty 3 Gem Shaklee ni…Mama amik ms sahur & sblm tidur. Dh test time ganti puasa ari 2. Set ini memang sangat2 sesuai diambil oleh ibu bf & juga seisi keluarga . Ianya  mengandungi 3 jenis iaitu mealshakes, ESP & Performance Drink. Gabungan set ni memberi tenaga, kekal cergas, nutrisi lengkap, mengelakkan dehidrasi terutama semasa puasa & membantu mengekalkan penyusuan.



Vitamin utk Qalysh (Mayra dpt vitamin dr mama je sbb Mayra direct bf)

1) Omega Guard (seminggu 2x je utk Qalysh. Kena pecahkan sbb Qalysh x sk kunyah)
Minyak ikan yg terbaik di dunia (mengandungi 90% OMEGA, jenama minyak ikan lain mengandungi campuran lemak ikan yg tinggi)
Tinggi kandungan DHA (menyokong pertumbuhan & perkembangan otak, mata & saraf), 
EPA (menyihatkan jantung), 
Meningkatkan daya tumpuan

2) MealShakes (1 sudu kecil 1x sehari utk Qalysh. Cmpr dlm susu)
Membekalkan 19 nutrien & mineral penting yg perlu utk pertumbuhan kanak2 (vitamin utk anak ni hanyalah sebagai makanan tambahan, bukan makanan utama. Ia berfungsi menampung mana yg kurang, melengkapkan mana2 nutrisi yg x lengkap)
Diperbuat dari soya bermutu tinggi utk menampung keperluan protein kanak2
Meningkatkan sistem pertahanan badan kanak2
Menambah selera makan (bagus utk anak2 yg picky-eater)
Didatangkan dgn perisa vanilla yg sangat lazat Yummmy!!!


Nak hidup lebih sihat, badan lebih segar & perasaan lebih 'happy'? jom ke KEAJAIBAN VITAMIN.. Berminat....? Boleh hubungi pengedar ni utk FREE CONSULTATION & beliau akan mencadangkan mengikut bajet & keperluan saudara & saudari...

Hubungi:
Shaklee Independent Distributor
Balqis (ID No : 921900) 
Sms/Pm : 019 - 5107657
Fb : https://www.facebook.com/QistShakleeNPhysio


4 comments:

تاج للخدمات المنزلية said...


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

تاج للخدمات المنزلية said...



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

تاج للخدمات المنزلية said...


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

تاج للخدمات المنزلية said...


شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام