Bila Suami Kerja Offshore..

Thursday, February 16, 2012



Td ms daddy kol daddy tanya mama watpe? mama bgtau yg mama tgh update blog. Citer psl Qalysh. So daddy ckp xkn citer psl Qalysh je.xder citer psl kt ker? Ok.....now mama bkk story psl daddy k syg!!!!

Pertama kali daddy sign on ms tu mama br dpt tau yg mama mengandungkn Qalysh. Anak 1st yg mmg mama & daddy tunggu2. Daddy mmg rancang bl mama sah hamil je br daddy sign contract utk naik kapal. Mmg berat hati nk lpskn tp sbb itu punca rezeki kami mama terpaksa. 3 bulan mama d tinggalkn. Mama plak ms tu masih kerja d Smart Tunnel & tinggal d rumah nanny (mertua). Pg2 bgn drive g keje dgn jln kl yg jem......kdg2 kaki mama kejang sbb asyik tekan klac tp alhamdulillah xder aper2 yg jd. Ptg blk keje pn tpaksa tempuh jem. Bl mlm tetiba kaki kejang......skt pinggang......bl rs baby bgerak2 xder org nk tlg urutkn(sm mcm yg mama rs skg ni)....xder teman nk luahkn time tu. Ssh senang.....sedih gembira.....tpaksa pendam sendiri. Ms daddy kol br leh citer. tu pn x semua yg sempat nk citer. Mula2 tu mmg slalu asyik nangis je. Bl daddy kol mmg xleh ckp aper2 pn....nangis je la.

Tp lm2 mama leh terima keadaan tu. Lps bersalin plak bl weekend mama blk Senawang umah Tok Umi tgk Qalysh. Nasib baik ms mama bersalin & dlm pantang daddy ader dcc mama. Thanx daddy. Tp 4 bln lps pantang daddy suh mama benti keje. Tinggal kat Senawang jaga Qalysh. Skg ni Qalysh dh setahun lbh. Bl daddy kol je byk citer psl Qalysh. Qalysh yg semakin lasak & byk ragam.

Biler suami kerja offshore ni, walaupn tinggal dgn family tp ttp rs sunyi... Sememangnya mama kena tabah. Qalysh & baby pun kene kuat dan tabah... Daddy kita x mcm org lain... Kita selalu kene tinggal... Tapi kita kene bersyukur... Sebab daddy kita seorang yg sgt bertanggungjawab & penyayang... daddy kita adalah anugerah buat kita bertiga.

Walaumcmnepun, mama kene redha... Itulah kerja yang menjadi rezeki kami sekeluarga,.. daddy penat keje kat sana.....daddy pun mesti rindu kat kita.....kat cni ader mama,Qalysh & baby tp daddy sorang2 je kat cna....so daddy pun kene kuat dan tabah....

Ms mama blogwalking td, mama terjumpa puisi ni kat slh satu blog yg mama tgk....

cinta seorang pelaut
apabila seorang pelaut jatuh cinta,
maknanya pasangan pelaut itu mesti seorang yang luar biasa,
apabila seorang pelaut itu memilih pasangan,
maknanya pasangan pelaut itu seorang yang tabah dan setia,

apabila seorang pelaut itu ingin berkahwin,
maknanya pasangan pelaut itu tahu apa yang bakal dihadapinya,

ini kerana,
apabila pelaut itu sudah belayar,
pasangannya akan ditinggalkan di daratan,
menjalani kehidupan tanpa suami,
membesarkan anak seorang diri,
memikul tanggungjawab seorang diri,

oleh itu,
jika anda sanggup menjadi pasangan seorang pelaut,
maknanya, cinta anda begitu tinggi nilainya.......
..................................&.........................................

itulah kenyataannya coz mama btl2 menyintai daddy dgn sepenuh jiwa & raga. Mama tlalu sygkn daddy & berharap daddy sentiasa dcc mama wpun jauh d mata tp tlalu dkt d hati & xkn kecewakn mama serta anak2.

DADDY.........MAMA,QALYSH & BABY SYG DADDY SGT2.... DADDY JAGA DIRI BAIK2.. KERJA ELOK2.. KTORG TUNGGU DADDY BALIK... LOVE U SO MUCH....MISS U DADDY.

0 comments: